Klubbtur til Træna

Kiwanis Club Oslo Holmlia ute på tur

Med propellfly fra Oslo til Sandnessjøen.
Foto: Åge Breiby

KC Oslo Holmlias tur til Helgelandskysten, nærmere bestemt Træna, er kommet til ende. Et av våre chartermedlemmer, Thore, er rådmann der for 5. året og fremdeles medlem i klubben. Han holder seg informert og oppdatert via referater og våre nettsider. Klubben ble impulsivt invitert på besøk ved hans siste besøk sørpå. Tre av oss hadde anledning til å reise fra Gardermoen 12. juni.

Reisefølget på KIWANIS-tokt Foto: Åge breiby

Etter besøket på Nordlandssykehuset i Bodø. Foto: Åge Breiby

Et av målene vår å informere om Kiwanisdukken ved Helgelandssykehuset (som består av sykehusene i Sandnessjøen, Mo i Rana, Mosjøen og Bodø). Turen varte i 5 dager og var effektivt planlagt, med besøk på Sandnessjøen ved ankomst, neste dag i Mo i Rana, en fridag på Træna og uten ferjetur, 4. dag Mosjøen og avreisedag Bodø. Det var også særdeles hyggelig å besøke Thore på hans bosted.

Presentasjonsmøte på Helgelandssykehuset, avdeling Mosjøen.
Foto: Thore H. Hopperstad

Onsdagen var det Træna-dag uten utflukter bort fra øya. Denne dagen ble avsluttet med nydelig fiskemiddag på Træna Gjestegård – veldig kortreist mat. Kokt og stekt kveite og ovnsbakt laks var på menyen.
Foto: Thore H. Hopperstad

En vanlig dag så slik ut:

Opp grytidlig for å rekke ferje 06:30 og frokost på ferja, som tok drøye 2 timer. Transport til sykehuset, enten taxi eller «privatsjåfør» (Det vil si at Thore hadde «hjemmekontor» og fraktet oss rundt). Møte på sykehus, påfyll av vått og tørt, shopping kun for å fylle tida til returferja kl. 18:30. Noen dager ble middagen inntatt på ferja, andre dager hadde Thore en plan, det være seg hjemmelaget pizza eller fisk på et lokalt sted.

På ferga på vei tilbake til Træna etter møte på Helgelandssykehuset avdeling Mo i Rana. Fergeoverfarten tar cirka 2 timer fra fastlandet (Stokkvågen).
Foto: Thore H. Hopperstad

Nordlandssykehuset Bodø, besøkte vi på hjemtur, 5. dag -fredag etter 5,5 timers båttur med hydrofoil fra Træna i fantastisk vær.
Underveis på de forskjellige båtene kom vi i snakk med en del mennesker og fortalte ivrig om både KIWANIS og dukka.

Bak hydrofoilen i 32 knop.
Foto: Åge Breiby

De karakteristiske Træn-fjella fotografert ved midnatt.
Foto: Thore H. Hopperstad

En tur rundt Træna ved midnatt med sol og strålende vær er utvilsomt noe spesielt.

Fra Petter Dass kapellet ved midnatt fotograferes midnattssola.
Foto: Thore H. Hopperstad

En tur innom Petter Dass-kapellet i midnattssola ble det tid til og mulighet til, i hvert fall når man kommer med «nøkkelpersonell».

Inne i Petter Dass-kapellet er Arne P. ivrig opptatt med å fotografere alle de håndmalte altertavler/malerier av Karl Erik Harr.
Foto: Thore H. Hopperstad

Vi var storfornøyde og litt fortrolla av den nordnorske natur, væremåte og raushet da vi kom hjem.
Åge B. Arne P og Marit W. var storfornøyde.

Permalenke til denne artikkelen: http://kiwanisoslosyd.no/2017/07/klubbtur-til-traena/